Artikelen

Vrijmetselaars, gooi jullie deuren open!

Vrijmetselaren beweren dat ze eigenlijk geen geheimen hebben voor buitenstaanders, want alleen een ingewijde kan het geheim zien en begrijpen. Waarom laten vrijmetselaars daarom niet vaker buitenstaanders toe tot hun werkzaamheden?

Natuurlijk niet als het gaat om rituele bijeenkomsten. Die beslotenheid dient respecteert en bewaakt te worden. Maar is het een idee dat vrijmetselaars elke maand een comparitie toegankelijk maken voor buitenstaanders?

Aangepast openingsrituaal (of helemaal weglaten aangezien in een comparitie toch niet maçonniek wordt gewerkt) en een bouwstuk over een onderwerp dat ook interessant is voor buitenstaanders. Filosofisch ingestelde mensen kunnen dan elke maand een interessante lezing bijwonen in een vrijmetselaarsloge.

Het is een makkelijke manier om de poort letterlijk open te zetten naar het Westen, en een laagdrempelige manier voor potentieel geïnteresseerden om een kijkje bij jullie te nemen.

 

4 reacties op “Vrijmetselaars, gooi jullie deuren open!

 1. Avatar

  Helemaal mee eens met deze gedachte , de poort open zetten naar het Westen ! En dan met elkaar en met wederzijds vertrouwen in elkaar van gedachten wisselen . Met andere woorden “ Jezelf kunnen zijn “ .
  Ben nu 50 jaar Vrijmetselaar en het lijkt wel of het bovengenoemde weer gerealiseerd dient te worden .
  Reacties welkom

   1. Avatar

    klop klop… ik ben wel toe aan een nieuw perspectief.

    er borrelt een aanzienlijke hoeveelheid nieuwsgierigheid in me en ik weet dat er veel verborgen kennis is, waar ik ontiegelijk naar hunker.

    ik voel dat er meer is en mijn diepst gewortelde cellen schreeuwen om een verfrissende dosis kennis.

    is er iemand die een missie heeft, kan ik ergens aankloppen ?

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.
%d bloggers liken dit: