Artikelen

Ik ben Vrijmetselarij!

Ik ben geboren in de oudheid, tijdens de dagen toen mensen voor het eerste droomden van God. Ik ben door de eeuwen heen getoetst en waar bevonden. De kruispunten van de wereldgeschiedenis dragen de afdrukken van mijn voeten en de kathedralen van alle landen hebben de merktekens van de bekwaamheid van mijn handen. Ik streef naar schoonheid en symmetrie.

In mijn hart is wijsheid, kracht en moed voor diegenen die erom vragen. Op mijn altaren is het boek van de heilige kennis en mijn gebeden zijn opgedragen aan de enige omnipotente God. Mijn broeders werken en bidden samen, zonder status en onenigheid zowel in de publieke ruimte als in de binnenkamer. Tekens en symbolen onderwijzen de lessen van het leven en de dood en de relatie van mens en God en mens met mens.

Mijn armen zijn wijd gespreid om diegene te ontvangen die meerderjarig en van goed gedrag is en die mij uit eigen vrije wil zoekt. Ik accepteer en leer hen om mijn werktuigen te gebruiken om te bouwen aan zichzelf en de mensheid en daardoor richting te geven aan de eigen zoektocht naar de gewilde perfectie die zo moeilijk te vinden is.

Ik help de gevallenen en geef onderdak aan de zieken. Ik luister naar de roep van de wezen, de tranen van de weduwe en de pijn van de oude en de behoeftige.

Ik ben geen kerk, geen partij en geen school maar mijn broeders verantwoorden zich geheel aan hun God, hun land, de naasten en zichzelf. Als vrije mannen zijn ze zeer gesteld op hun vrijheden en waakzaam op naderend gevaar. Aan het eind van de reis neem ik hen aan, nadat ze voorbij het dal van glorie en eeuwigdurend leven zijn gegaan.

Ik overdenk het zand in de zandloper en bedenk hoe nietig een leven in het oneindige universum is. Ik doceer onsterfelijkheid terwijl ik mannen uit de duisternis verhef naar het licht.

Ik ben een manier van leven. Ik ben Vrijmetselarij!

I Am Freemasonry van Ray. V. Denslow, Vertaald in het Nederlands door H.K en M.J. 2012

9 reacties op “Ik ben Vrijmetselarij!

 1. Avatar

  Ik vind de Vrijmetselarij hier fantastisch verwoord. Dit bericht zou een goede aankondiging van een Open Dag in het algemeen of van de Dag van de Vrijmetselarij kunnen zijn.
  Ik zal dit stukje voorlezen in mijn loge en mijn broeders wijzen op de site “Zoeker naar Licht”.

 2. Avatar

  Toen ik dit in het Engels las begon de 7e chakra te kriebelen. Deze vertaling is een stukje gezamenlijke arbeid dat daar uit voortgekomen is. Dank voor de ontvangst!

 3. Avatar

  WAT MOET IK DOEN, LICHT…

  Wat moet ik doen, Licht,
  opdat ik waarlijk leven zou?
  Geef uw handen rust,
  en kleedt u in de reine waarheid.
  Geef uw bewustzijn liefde,
  geef uw verstand geloof,
  geef uw gedachten volmaaktheid,
  geef uw besluit duurzaamheid,
  en uw overwegingen wijsheid.
  Geef ruimte in u
  aan de duif met de witte vleugels,
  zet geen slang naast haar.
  Geef geen ruimte
  aan droefheid, noch toorn.
  Onderwerp begeerte,
  overwin zelfverheffing en aanmatiging,
  laat niet af in uw Liefde tot God.
  Met volmaaktheid wordt u volmaakt.
  Met geduld zult u alles verdragen.
  Met de Gnosis zult u alles begrijpen.
  Houdt u aan de innerlijke wet.
  Vervolmaak uw daden.
  Blijf onverbrekelijk trouw
  aan deze dingen, voor altijd.
  En u zult leven, mijn ziel.

  Mani (216-274)

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.