Privacybeleid

De Mystieke School legt persoonlijke gegevens van je vast. Wat we precies vastleggen, hoe lang en waarom staat in deze privacyverklaring. We vertellen je ook hoe we jouw gegevens beveiligen en welke rechten je hebt.

Je kunt jouw gegevens altijd inzien, wijzigen of verwijderen. Dat doen we niet alleen omdat we dat wettelijk verplicht zijn, maar ook omdat we dat zelf belangrijk vinden.

Wij verzamelen op onze website persoonlijke gegevens die je zelf, vrijwillig, aan ons geeft. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je een formulier invult of een e-mail aan ons stuurt. En we houden algemene bezoekgegevens bij. Wij behandelen deze informatie altijd vertrouwelijk en uitsluitend voor eigen gebruik. Je gegevens worden dus niet doorverkocht.

Deze privacyverklaring gaat vooral over persoonlijke gegevens die via de website van De Mystieke School worden vastgelegd.

1. Over deze privacyverklaring

Deze privacyverklaring is in april 2018 opgesteld. De laatste wijziging is doorgevoerd op 26 september 2018. Deze verklaring zal nog regelmatig aangevuld en gewijzigd worden, want we zijn nog volop bezig met de ontwikkeling en verbetering van ons privacybeleid. Op deze plek beschrijven we steeds welke wijzigingen er ten opzichte van een vorige versie zijn doorgevoerd.

2. Wanneer verzamelen we persoonlijke gegevens?

Op verschillende momenten en om verschillende redenen leggen we persoonlijke gegevens vast. Dat gebeurt bijvoorbeeld:

  • Als je een online cursus bij ons volgt.
  • Als je ons werk op een andere manier financieel steunt, bijvoorbeeld door Vriend van ons te worden.
  • Als je je abonneert op onze e-mailnieuwsbrief.

3. Waarom heeft De Mystieke School jouw gegevens nodig?

De Mystieke School verwerkt jouw gegevens om:

  • contact met je op te kunnen nemen;
  • je informatie te kunnen sturen;
  • overeenkomsten met je aan te kunnen gaan en uit te kunnen voeren (als je cursist of Vriend wordt bijvoorbeeld).

Verder gebruiken wij jouw gegevens:

  • voor relatiebeheer;
  • voor activiteiten om ons bestand van cursisten te vergroten;
  • om je te informeren over onze activiteiten;
  • om geld te besparen. We leggen informatie vast over jouw voorkeuren, interesses en activiteiten. Daardoor kunnen we zo efficiënt mogelijk werken, zodat we meer geld kunnen besteden aan onze activiteiten.

Wil je geen e-mail meer ontvangen met informatie over De Mystieke School en onze activiteiten? Geef dat dan alsjeblieft aan via de afmeldmogelijkheid waarmee elke mail eindigt.

4. Welke gegevens leggen we vast?

Als je een cursus doet of als je je bijvoorbeeld aanmeldt voor onze nieuwsbrief leggen we jouw persoonsgegevens vast. Welke gegevens we vastleggen hangt van het doel waarvoor we ze verzamelen af. Het kan gaan om de volgende gegevens:

  • Je voor- en achternaam
  • Je adresgegevens
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres
  • Je geboortedatum
  • Je geslacht

5. Wie beheert jouw gegevens?

De Mystieke School is de enige beheerder van jouw gegevens. Wij zijn verantwoordelijk voor alle gegevens die jij ons geeft en die wij zelf verzamelen. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze verklaring.

6. Wanneer mogen wij jouw gegevens vastleggen?

Wij houden ons aan wet- en regelgeving. Volgens de wet mogen we alleen gegevens vastleggen als daar een wettelijk bepaalde reden voor is. Voor De Mystieke School betekent het dat we jouw gegevens alleen in de volgende situaties vastleggen en gebruiken:

  • Als we een overeenkomst met je sluiten, bijvoorbeeld als je cursist wordt of Vriend wordt.
  • Als je ons toestemming hebt gegeven om informatie over jou op te slaan.
  • Als er sprake is van een zogenaamd gerechtvaardigd belang.

7. Deelt De Mystieke School jouw gegevens met anderen?

Jouw gegevens worden door De Mystieke School uitsluitend voor eigen gebruik verzameld en nooit verkocht of verhandeld.

Wij vertrekken jouw persoonlijke gegevens alleen aan anderen wanneer hiertoe een wettelijke verplichting bestaat, of ten behoeve van de hieronder beschreven doelen.

Dienstverleners
De Mystieke School verstrekt jouw gegevens aan bedrijven die ons ondersteunen in de dagelijkse bedrijfsvoering. De bedrijven en organisaties waarmee we samenwerken moeten zich ook zelf allemaal houden aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat geldt voor Nederlandse bedrijven en organisaties, maar ook voor grote internationale bedrijven als WordPress en Google.

8. De Mystieke School houdt gegevens van je websitebezoek bij

Op websites van De Mystieke School worden ook algemene bezoekgegevens bijgehouden. Het gaat o.a. om het IP-adres van je computer, het tijdstip waarop je een van onze websites bezocht en de gegevens die je browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt om bezoek- en klikgedrag op de website te analyseren.

De Mystieke School gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en beter aan te kunnen sluiten bij jouw interesses. Deze gegevens worden zoveel mogelijk geanonimiseerd. De geanonimiseerde gegevens worden gedeeld met andere bedrijven die ons helpen met het verbeteren van de website en onze dienstverlening.

9. De Mystieke School maakt gebruik van cookies en Google Analytics

Wij maken op de websites van De Mystieke School gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig, klein bestandje dat met pagina’s van onze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.

Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en geven ons informatie over je bezoek aan en je gebruik van de website. Je kunt cookies, als je dat wil, altijd verwijderen van je computer via het menu van je browser. Dat kan wel gevolgen hebben voor de werking van onze website; het kan bijvoorbeeld betekenen dat je geen Youtube-filmpjes meer kunt bekijken.

Via onze websites wordt ook een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van hun Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en krijgen daar rapportages over. Google kan deze informatie aan anderen doorgeven als Google daar wettelijk toe verplicht wordt, of als anderen de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

De Mystieke School heeft Google geen toestemming gegeven om via ons verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

De informatie die Google verzamelt, wordt geanonimiseerd. De geanonimiseerde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Die informatie is dus niet meer te herleiden tot jou. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Op de website van De Mystieke School zijn ook functies van YouTube voor het tonen en weergeven van video’s aanwezig. Daardoor kun je op onze website naar een filmpje kijken en hoef je niet eerst naar YouTube toe. Wanneer een filmpje wordt gestart, zet Youtube cookies in om informatie over het gebruikersgedrag te verzamelen. Dat gebeurt om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en misbruik tegen gaan. Kijk op de website van YouTube voor meer details over hun gebruik van cookies.

Op onze websites staan ook links naar andere websites die niet van De Mystieke School zijn. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen voor het gebruik van jouw gegevens door die organisaties. Lees hiervoor de privacyverklaring van de website die je bezoekt.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Reacties
Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Ingesloten inhoud van andere websites
Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Spamdetectie
Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

10. Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

11. Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Je hebt altijd het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Stuur een verzoek om inzage, aanpassing of verwijdering van jouw persoonsgegevens per e-mail naar ons.

Let op! Om er zeker van te zijn dat het verzoek ook echt door jou is gedaan, vragen wij je een kopie/scan van je identiteitsbewijs met je verzoek mee te sturen. Maak ter bescherming van je privacy in deze kopie de volgende onderdelen zwart/onleesbaar: je pasfoto, de strook met nummers onderaan je paspoort, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN).

De Mystieke School reageert zo snel mogelijk op je verzoek, maar uiterlijk binnen 4 weken.

12. Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

13. De beveiliging van jouw gegevens

De Mystieke School neemt de bescherming van jouw gegevens serieus. Daarom nemen we passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van De Mystieke School maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te zorgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

14. Heb je vragen of klachten?

Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn? Of heb je aanwijzingen van misbruik? Wil je meer weten over de beveiliging van door De Mystieke School verzamelde persoonsgegevens? Heb je een klacht? Neem dan contact met ons op.

 Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij hopen dat je vertrouwen hebt in hoe wij met jouw gegevens omgaan. Want zonder jouw gegevens zouden we ons werk niet kunnen doen.

15. Zo kun je ons bereiken

De Mystieke School, info@mystiekeschool.nl. Kamer van Koophandel:68194242

16. De nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Vanaf dat moment geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Met ons privacybeleid en deze privacyverklaring sluit De Mystieke School aan bij de nieuwe wetgeving.

Wil je meer weten over de nieuwe privacyrichtlijn? Kijk dan bijvoorbeeld op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.