Artikelen

Waarom schreeuwen mensen als ze boos zijn?

Waarom schreeuwen mensen als ze boos zijn? 1

Een leraar die wat vroeger dan normaal in de klas was, zag een groep leerlingen geagiteerd met elkaar discussiëren. Er werd zelfs bij geschreeuwd. De leraar wendde zich tot een leerling en vroeg: “Waarom schreeuwen mensen tegen elkaar wanneer ze boos zijn?”

De leerling dacht even na en zei: “We schreeuwen omdat we onze kalmte verliezen.”

“Maar waarom zou je schreeuwen als de ander gewoon naast je staat? Je kan het toch net zo goed op een zachte manier zeggen”, zei de leraar.

De leerling gaf nog een aantal andere antwoorden, maar geen enkele voldeed. Uiteindelijk legde de leraar het uit.

“Wanneer twee mensen boos zijn op elkaar, dan zijn hun harten verwijderd van elkaar. Om de afstand te overbruggen, moeten ze roepen om elkaar te kunnen horen. Hoe bozer ze zijn, hoe harder ze moeten schreeuwen om elkaar over de grote afstand te kunnen horen.”

Wat gebeurt er als twee mensen verliefd zijn? Ze schreeuwen niet tegen elkaar, maar praten juist zachtjes. Omdat hun harten heel dichtbij elkaar zijn. De afstand tussen hen is minimaal.”

De leraar vervolgde: ‘Als ze van nog meer van elkaar houden, wat gebeurt er dan? Ze spreken dan helemaal niet meer, maar fluisteren. Ze komen dan nog dichter bij elkaar in de liefde. Uiteindelijk hoeven ze niet meer te fluisteren. Ze kijken elkaar alleen aan en dat is alles. Dat is hoe hecht twee mensen zijn wanneer ze van elkaar houden.”

De leraar keek naar de leerling en zei: “Dus wanneer je ruzie maakt, zorg er dan voor dat je hart niet wegrent van de ander. Gebruik geen woorden waardoor jullie harten nog meer afstand van elkaar nemen. Anders zal er een dag komen dat de afstand zo groot is geworden dat je niet meer het pad terug kan vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.