Mystiek

Praktische Goddelijkheid

Om het Goddelijke lief te hebben op de meest praktische manier is om onze naasten lief te hebben. Als we hetzelfde voelen voor anderen als we voelen voor onze eigen dierbaren, dienen we het Goddelijke.

Als we in plaats van fouten te zien bij anderen, we de fouten zien in onszelf, dienen we het Goddelijke.

Als we in plaats van anderen beroven om onszelf te helpen, wij onszelf beroven om anderen te helpen, dienen wij het Goddelijke.

Als we lijden om het lijden van anderen en we ons gelukkig voelen om het geluk van anderen, dienen we het Goddelijke.

Als we in plaats van ons zorgen te maken over onze eigen ellende, we inzien dat we gelukkiger zij dan heel veel anderen, dienen we het Goddelijke.

Als we ons lot accepteren met geduld en tevredenheid en niet alles willen controleren, dienen we het Goddelijke.

Als we begrijpen en voelen dat de grootste daad van toewijding en aanbidding is om anderen niet te kwetsen of schade toe te brengen, dienen we het Goddelijke.

Als we als doel hebben om het Goddelijke lief te hebben en het Goddelijke in onszelf te vinden, dienen we het Goddelijke.

 

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle opmerkingen
Erno
Erno
7 jaren geleden

Voortgaan naar volmaaktheid, is het ware goed. En het waarlijk goede is het doel van ons leven. Deugdzaam zijn, is streven naar een gelijkenis met de godheid; het betekent dichter bij de roeping van de mens te komen; het is voortgaan naar de eenheid van schepsel en Schepper.

Karl von Eckartshausen