Artikelen

Mystieke Ervaring

Mystieke Ervaring 1

Vergeef mystici hun taalgebruik of keuze van woorden. Zo gauw mensen het over spirituele of mystieke zaken gaan hebben, neemt de kans op miscommunicatie toe.

Het is niet raar dat mensen wanneer ze hun spirituele ervaringen proberen te beschrijven de woorden gebruiken van andere mystici, soms uit het verre verleden. Het biedt hedendaagse mystici een houvast en een begin.

Mystieke belevingen zijn buitenzintuiglijk en supra-rationeel. Ze gebeuren buiten de normale vijf zintuigen. Verbaal zijn ze niet te beschrijven. Geluiden, kleuren en gevoelens komen een eind, maar kunnen het ook niet goed overbrengen. Het zijn zuiver subjectieve waarnemingen en alleen te interpreteren door de persoon in kwestie, en/of mensen die iets soortgelijks ook een keer doorgemaakt hebben.

Er is ook niet één moment van totale Verlichting, maar meerdere momenten van Verlichting die tezamen een persoon op een steeds “hoger” niveau brengen.

Vragen naar iemands mystieke ervaring is eigenlijk net zo privé en intiem als vragen naar iemands ontmaagding. Je kunt het alleen begrijpen en voelen als je er zelf bij was.

Een reactie op “Mystieke Ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!
Avatar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het leuk om via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de activiteiten van De Mystieke School schrijf je dan nu in!
Holler Box