Artikelen

Mystieke Ervaring

Vergeef mystici hun taalgebruik of keuze van woorden. Zo gauw mensen het over spirituele of mystieke zaken gaan hebben, neemt de kans op miscommunicatie toe.

Het is niet raar dat mensen wanneer ze hun spirituele ervaringen proberen te beschrijven de woorden gebruiken van andere mystici, soms uit het verre verleden. Het biedt hedendaagse mystici een houvast en een begin.

Mystieke belevingen zijn buitenzintuiglijk en supra-rationeel. Ze gebeuren buiten de normale vijf zintuigen. Verbaal zijn ze niet te beschrijven. Geluiden, kleuren en gevoelens komen een eind, maar kunnen het ook niet goed overbrengen. Het zijn zuiver subjectieve waarnemingen en alleen te interpreteren door de persoon in kwestie, en/of mensen die iets soortgelijks ook een keer doorgemaakt hebben.

Er is ook niet één moment van totale Verlichting, maar meerdere momenten van Verlichting die tezamen een persoon op een steeds “hoger” niveau brengen.

Vragen naar iemands mystieke ervaring is eigenlijk net zo privé en intiem als vragen naar iemands ontmaagding. Je kunt het alleen begrijpen en voelen als je er zelf bij was.

 

3 reacties op “Mystieke Ervaring

  1. Avatar

    Ik heb iets van 17 mystieke ervaringen gehad van totale eenheid…ik was Liefde en was niet meer ik maar die Liefde…ik voelde mij geheel verbonden met alles wat er was….er was een diep weten wat ik niet kan omzetten in woorden….ik zou de ervaring aan iedereen willen geven…

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.
%d bloggers liken dit: