Artikelen

Mindfulness of Soulfulness

Mindfulness of Soulfulness 1

Er is een wijs gezegde betreffende mindfulness: ‘Het menselijk leven bestaat uit drie dagen. Gisteren is voorbij. Morgen is onbekend. Vandaag leef je.’

Bovenstaande benadering van mindfulness is voor de gewone mens. Een zoeker naar Licht probeert te denken in drie uren in plaats van dagen, of misschien zelfs in drie seconden, of drie ademhalingen.

Oude Griekse meesters, zoals Empedocles en Plotinus, noemde deze vorm van mindfulness metis. Metis gaat samen met kairos (weten en doen wat goed is in een situatie). Als u wilt weten welke actie het beste is in een situatie, moet u volledig ‘in het moment’ zijn. Het cultiveren van metis om kairos te bereiken, was de centrale idee achter de Griekse filosofie.

Mindfulness, zoals zijn naam al aangeeft, gaat te vaak alleen over de hersenen. Maar zoekers naar Licht zijn meer bezorgd over hun geest of de ziel dan hun (mechanische) hersenen. Misschien hebben we in deze materiële tijd soulfulness harder nodig dan mindfulness. Soulfulness houdt zich bezig met drie aspecten van het Goddelijke; Het is de oorzaak en de schenker van het moment, de reden voor het moment, en de ontvanger (van de ervaring) van het moment.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.