Artikelen

Essentie van spiritualiteit

Een sentimentele vorm van spiritualiteit is niet nuttig. Het is verkeerd om spiritualiteit als doel op zich te nemen. De beste soort spiritualiteit is die de nadruk legt op een praktisch nut voor de maatschappij.

Spiritualiteit is nuttig wanneer het mensen verbetert, goede mensen voortbrengt, nadruk legt op een productief leven, zorgt voor depressieve en gehandicapten mensen, en mensen tot nuttige leden van de samenleving en betere buren maakt

De essentie van echte spiritualiteit bestaat in het behoud van de menselijke energie voor constructief werk en rationeel gedrag.  Het leert zijn mystici hoe te leven en te handelen in harmonie met de medemens, en binnen de bestaande fysieke en economische wetten.

De mysticus moet zijn volgelingen en studenten redden van economische competitie door ze op te leiden zodat ze de problemen van het leven aankunnen en elke uitdaging kunnen aanvaarden, ongeacht tijd of omstandigheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!
Avatar
Vind je het leuk om via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de activiteiten van De Mystieke School schrijf je dan nu in!
Holler Box