Artikelen

De vuurmaker

De vuurmaker 1

Na velen jaren van hard werken ontdekte een uitvinder de kunst van het vuur maken. Hij ging met zijn gereedschappen naar het met sneeuw bedekte gebied in het Noorden van het land en vertelde de mensen over de vele voordelen van de kunst van het vuur maken.

De mensen raakten er zo in geïnteresseerd dat ze er niet eens aan dachten om de uitvinder te bedanken toen die op een dag ongemerkt verdween. Hij vond het voldoende dat de mensen voordeel hadden van zijn uitvinding. Hij trok verder en kwam bij een andere grote leefgemeenschap.

Ook hier was men blij met wat hij bracht. Maar de priesters waren jaloers op de vreemde man vanwege zijn invloed op de mensen, en zetten hem in de gevangenis.

Niemand heeft ooit nog iets van hem vernomen. Om elke verdenking van misdaad te voorkomen, lieten de priesters een afbeelding van de grote uitvinder op het altaar van de kerk plaatsen. En zelfs de liturgie werd aangepast om de herinnering aan hem wakker te houden.

Er werd streng op toegezien dat geen enkele letter in de liturgie zou worden veranderd of zou worden weggelaten. De gereedschappen om vuur te maken, werden in een schrijn bewaard en er werd gezegd dat iedereen zou worden genezen die in diep geloof zijn handen erop legde. De hogepriester zelf schreef de levensbeschrijving van de uitvinder. Dit geschrift werd het heilig boek waarin de liefde en de goedheid, de wondervolle daden en de bovenmenselijke natuur van de grote uitvinder als geloofsartikelen werden vastgelegd.

De priesters zagen het als hun plicht dit boek door te geven aan de volgende generaties en over de betekenis van de woorden te waken. Iedereen die van de vastgestelde woorden afweek, werd ten strengste bestraft.

Ondertussen was men de kunst van het vuur maken helemaal vergeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!
Avatar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het leuk om via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de activiteiten van De Mystieke School schrijf je dan nu in!
Holler Box