Alles is liefde

Zodra we gevuld zijn – of opgeladen zijn – met liefde, worden we een ander mens. We beginnen te beseffen dat in zekere zin, we allemaal één zijn. Wie te kwetsen of wie te schaden? Door anderen te schaden, schaden we onszelf. Door het toebrengen van letsel aan anderen, berokkenen we letsel aan onszelf.

Liefde

Liefde verwijdert valse noties van prestige. Macht verdwijnt. Haat stopt. Vijandschap en jaloezie gaan weg.

DivineFem

Met andere woorden, wanneer we liefde krijgen – wat een andere manier is om te zeggen dat zodra we het rijk van de wijsheid betreden – we ons ontdoen van onze intellectuele trots en ons superioriteitscomplex. We bereiken kinderlijke onschuld. We hebben dan geen egocentrische wil meer gericht op alleen onszelf. We zijn dan bevrijd van innerlijke conflicten en spanningen.

Ware wijsheid

Laten we niet vergeten dat de verderfelijke invloeden van vooroordelen, vooringenomenheid, bekrompenheid, racisme, groepsdruk, religieuze arrogantie, verwaandheid en sleetse overtuigingen in de weg staan van de ware wijsheid.

Het hart, gevuld met liefde, geeft liefde aan allen. Het inspireert tot liefde. Het resultaat is dat we de gezonde, krachtgevende, en opwarmende invloed van de liefde terugkrijgen van de mensen die we inspireren met liefde. Dit leidt tot de eliminatie van sociale conflicten die schadelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van een gezonde samenleving.

Reageer op dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.