Artikelen

Vrijmetselaars, gooi jullie deuren open!

Vrijmetselaars, gooi jullie deuren open! 1

Vrijmetselaren beweren dat ze eigenlijk geen geheimen hebben voor buitenstaanders, want alleen een ingewijde kan het geheim zien en begrijpen. Waarom laten vrijmetselaars daarom niet vaker buitenstaanders toe tot hun werkzaamheden?

Natuurlijk niet als het gaat om rituele bijeenkomsten. Die beslotenheid dient respecteert en bewaakt te worden. Maar is het een idee dat vrijmetselaars elke maand een comparitie toegankelijk maken voor buitenstaanders? Aangepast openingsrituaal (of helemaal weglaten aangezien in een comparitie toch niet maçonniek wordt gewerkt) en een bouwstuk over een onderwerp dat ook interessant is voor buitenstaanders. Filosofisch ingestelde mensen kunnen dan elke maand een interessante lezing bijwonen in een vrijmetselaarsloge.

Het is een makkelijke manier om de poort letterlijk open te zetten naar het Westen, en een laagdrempelige manier voor potentieel geïnteresseerden om een kijkje bij jullie te nemen.

2 reacties op “Vrijmetselaars, gooi jullie deuren open!

  1. Avatar

    Helemaal mee eens met deze gedachte , de poort open zetten naar het Westen ! En dan met elkaar en met wederzijds vertrouwen in elkaar van gedachten wisselen . Met andere woorden “ Jezelf kunnen zijn “ .
    Ben nu 50 jaar Vrijmetselaar en het lijkt wel of het bovengenoemde weer gerealiseerd dient te worden .
    Reacties welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!
Avatar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je het leuk om via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de activiteiten van De Mystieke School schrijf je dan nu in!
Holler Box