Artikelen

Het dorp en het diepe gat

Lang geleden was er een dorp waar de mensen last hadden van een diep gat in de grond. Wanneer mensen naar of van het dorp af liepen, konden ze in het gat vallen en zich kwetsen. Maar de mensen wilden het gat niet weg doen. Het gat bestond al zo lang als het dorp en mensen waren er aan gehecht.

De dorpelingen organiseerden een bijeenkomst om te bespreken wat ze konden doen om de mensen te redden die in het gat vallen. Een man zei: “laten we een verpleegster in het gat zakken. Als iemand valt dan kan de verpleegkundige hem direct verzorgen.”

Een andere dorpeling zei: “Dat is een slecht idee. Waarom plaatsen we niet een ambulance in de buurt van het gat? Als iemand er in valt dan kan de ambulance hem direct meenemen naar het ziekenhuis.”

‘”En dan?” zei een man achter in de groep: “Al deze ideeën zijn slecht. Waarom bouwen we dan niet gelijk een ziekenhuis in de buurt van het gat?”

Toen zei iemand: “Nee, dat is ook een slecht idee. We hebben al een ziekenhuis. Waarom vullen we het gat niet met beton? En dan maken we een gat vlakbij het ziekenhuis zodat we nog steeds een gat hebben?”

Dat vonden alle dorpelingen het beste idee om het probleem van het diepe gat op te lossen.

 

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.