Artikelen

De Chinese boer

De Chinese boer 1

Er was eens een Chinese boer die een paard kwijt was omdat deze was weggelopen. Alle buren kwamen die avond langs en zeiden hoe erg dit was, en de boer zei:

Misschien

De volgende dag kwam het paard terug en bracht zeven wilde paarden met zich mee en alle buren kwamen langs en zeiden hoe geweldig dit was, en de boer zei:

Misschien

De volgende dag probeerde zijn zoon een van deze paarden te temmen. Hij werd van de rug van het paard gegooid en brak zijn been. Alle buren kwamen langs die avond en zeiden wat een vreselijk ongeluk dit was, en de boer zei:

Misschien

De volgende dag kwamen soldaten langs, op zoek naar mensen voor het leger. Zij namen veel jongemannen mee maar keurden de zoon van de boer af vanwege zijn gebroken been. Alle buren kwamen ‘s avonds langs en zeiden wat een geluk de boer en zijn zoon hadden, en de boer zei:

Misschien

 

Het hele proces van de natuur is een geïntegreerd proces van immense complexiteit. Hierdoor is het onmogelijk om te bepalen of iets dat erin gebeurt goed of slecht is. Omdat je nooit weet wat de gevolgen van het ongeluk zijn en je weet nooit wat de gevolgen van geluk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.