Welke boeken neem jij mee op vakantie

Home Forums Algemeen forum Welke boeken neem jij mee op vakantie

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #10682
   De Mystieke SchoolDe Mystieke School
   Sleutelbeheerder

   Of je nou een actieve vakantie doet of lekker languit in een hangmap gaat liggen, er is altijd wel tijd om een boek te lezen.

   Welk boek, of misschien wel boeken, neem jij mee op vakantie.

   Mijn vakantieboek dit jaar wordt “Practical Mysticism in Islam and Christianity: A Comparative Study of Jalal al-Din Rumi and Meister Eckhart – By Saeed Zarrabi-Zadeh”. Een pittig boek, dus ideaal voor vakantie 🙂

  • #10790
   AvatarJocelyn
   Bijdrager

   Ik heb digitaal meegenomen: Ancient Pagan and Modern Christian Symbolism van Thomas Imman 1876. Erg mooi en duidelijk geschreven vind ik en erg interessant.

  • #10803
   DonatoDonato
   Bijdrager

   Klinkt als een interessant boek, Jocelyn. Waarom heb je dat boek uitgekozen?

  • #10831
   AvatarRenske
   Bijdrager

   ‘Een reis langs de mysteriën’ van Jacob Slavenburg.

   Samenvatting
   Er loopt een gouden draad door de mensheidsgeschiedenis. Op de ‘reis langs de mysteriën’ neemt Jacob Slavenburg de lezer mee naar een deels verborgen geschiedenis die vaak in het geheim werd doorgegeven van ingewijde tot ingewijde. Wat was het mysterie van de heilige bruiloft? Wat vond er plaats tijdens de rituelen van Isis? Wat gebeurde er in de mysteriën van Orpheus, Demeter en Mithras? Welk geheim droeg Maria Magdalena met zich mee? Wie was Hermes Trismegistus en wat betekende de hermetisch gesloten geheimtaal van de alchemisten? Wat gebeurde er in de loges van vrijmetselaren en rozenkruisers? Zijn er nog steeds geheime genootschappen waar de oude mysterietaal tot leven wordt gebracht? Dit rijk geïllustreerde boek probeert, met behulp van uniek overgeleverd materiaal, antwoorden te vinden op al deze vragen.
   In deze tijd blijkt er een groeiende behoefte te ontstaan om, achter de tastbare feiten van de geschreven geschiedenis, de onmetelijke rijkdom van mythische beelden en symbolen te herontdekken. Volgens Carl Gustav Jung hebben deze oude mysteriën diep doorgewerkt in het bewustzijn van de mens. Een reis langs de mysteriën geeft daar een indringend verslag van.
   Naast het rijk geïllustreerde boek bestaat ook de mogelijkheid de reis langs de mysteriën met gefilmde hoorcolleges te ondersteunen. De filmcolleges van Jacob Slavenburg behandelen deze deels verborgen geschiedenis van de westerse cultuur in 72 etappes. De films vormen introducties tot de vele boeiende onderwerpen die in het boek aan de orde komen, ondersteund door beelden en muziek. Reis langs de mysteriën – college is chronologisch opgebouwd: beginnend in het oude Egypte en eindigend bij Carl Gustav Jung.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.