Artikelen

Dagmeditatie: Overwin vijanden

“Vraag je aan mij wie ik heb overwonnen? Niet de Perzen, noch de verre Meden, noch een oorlogszuchtig ras dat achter de Dahae leeft. Geen van deze heb ik overwonnen, maar wel hebzucht, ambitie en de angst voor de dood. Deze hebben allemaal de “overwinnaars” van deze wereld verslagen.”
– Seneca

Het overwinnen van mensen is de kleine strijd. Het overwinnen van jezelf (je eigen slechte eigenschappen) is de grote strijd.

 

Een reactie op “Dagmeditatie: Overwin vijanden

  1. Avatar

    Overwinnen van jezelf heeft niet alleen met slechte eigenschappen te maken Alle zaken die naar het onbewuste zijn verbannen ( schaduw vlgs Jung) door opvoeding, angst en eigen percepties kunnen daar ook bij horen bv creativiteit, eigenschappen die sls vrouwelijk worden gezien bij de man en andersom ( anima animus). Worden wie je werkelijk bent heeft niks te maken met oordelen over jezelf

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.
%d bloggers liken dit: