Vervolgcursus Toegepaste Vrijmetselarij

Vervolgcursus Toegepaste Vrijmetselarij

Vervolgcursus Toegepaste Vrijmetselarij 1
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
44,95
Nu starten

De online vervolgcursus  Toegepaste Vrijmetselarij helpt u de mysteriën van de vrijmetselarij verder te doorgronden en integreren in uw leven. Maçonnieke studie begint met het lid worden van een vrijmetselaarsloge, actieve deelname aan de ‘Broederschap der mensheid’ en de intensieve studie van de ritualen. Voor sommigen is dit voldoende, maar voor anderen niet.

Inhoud van de cursus

Gezel-vrijmetselaar: Zoals de eerste graad van Leerling-vrijmetselaar de poort naar de mysteriën van de Vrijmetselarij is, zo gaat de tweede graad van Gezel-vrijmetselaar over de methoden waarmee men vordert in spirituele kennis.

In zekere zin is de rite van de tweede graad de opneming van de kandidaat in de maçonnieke wereld. Een van de middelen om onze capaciteit voor het Licht te vergroten vinden we in de Vrijmetselarij in de vorm van een trap; een belangrijk symbool voor de tweede graad.

Meester-vrijmetselaar: Elk inwijdingsgenootschap kent de symbolische beproeving van de dood. In de vrijmetselarij komen we deze tegen in de derde graad, die van Meester-vrijmetselaar. In deze graad wordt de kandidaat bekendgemaakt met de legende van de maçonnieke held Hiram Abiff.

Alchemistisch Meester: De stelling van deze korte cursus is dat de maçonnieke symboliek, zoals deze voorkomt op de verschillende tableaus van de drie graden, een weerspiegeling is van bepaalde hermetische beginselen en niet los gezien kan worden van de hermetische/kabbalistische traditie van waaruit ze is afgeleid. De vrijmetselarij is een codificatie van de filosofische essentie van de Renaissance.

Meer inzicht en praktische toepassing

Uit reacties van cursisten blijkt dat zij de online cursus(sen) als duidelijk en verhelderend beoordelen. Zij ervaren het volgen van een of meerdere cursussen als een goed hulpmiddel bij hun weg naar meer inzicht en als vertaling naar de praktische toepassing van vrijmetselarij in hun leven.

Waarom deze cursus?

 • Gebaseerd op authentieke traditie
 • Praktisch, niet alleen theorie
 • Niet academisch
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Altijd bereikbaar, ook onderweg
 • Geschikt voor smartphone en tablet
 • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
 • Niet tevreden, geld terug

In modules aan de slag

De complete cursus Toegepaste Vrijmetselarij bestaat uit de volgende online modules:

Basiscursus

 1. Introductie Toegepaste Vrijmetselarij
 2. Leerling-vrijmetselaar

Vervolgcursus
(te volgen na voltooien van bovenstaande basiscursus)

 1. Gezel-vrijmetselaar
 2. Meester-vrijmetselaar
 3. Alchemistisch Meester

Cursus Content

Uitklappen
Hoofdstuk Content
0% Compleet 0/1 Steps
Don`t copy text!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf via onze maandelijkse nieuwsbrief gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties. Schrijf je nu in!
Holler Box