Toegepaste Stoïcijnse Levenskunst: Word gelukkiger en stabieler

Toegepaste Stoïcijnse Levenskunst: Word gelukkiger en stabieler

Toegepaste Stoïcijnse Levenskunst: Word gelukkiger en stabieler 1
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
54,95
Nu starten

De eeuwenoude levenskunst van het stoïcisme biedt je een pragmatische en effectieve manier om met de pieken en dalen van het leven om te gaan. 

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met allerlei gebeurtenissen. Deze kunnen je flink van je stuk brengen. Lijkt alles net een tijdje goed te gaan, dan is er altijd wel weer iets dat je – meestal prettige – leven ruw verstoort. Waarom gebeurt mij dit nu weer, verzucht je dan wel eens. Je nieuwe collega is onuitstaanbaar, je partner wordt verliefd op een ander, je wordt ziek, je baan staat op de tocht of je gaat gebukt onder de ‘toestand in de wereld’. We kennen allemaal de ups en downs van het leven en worstelen regelmatig hoe om te gaan met de moeilijke kanten ervan.

Deze online cursus is speciaal ontwikkeld zodat je praktisch en toegankelijk aan de slag kunt gaan met deze eeuwenoude westerse filosofische stroming. Door de oefeningen te doen, word je gelukkiger en sta je stabieler in het leven.

Praktische stoïcijnse levenskunst

Door met de verschillende lessen en bijbehorende oefeningen aan de slag te gaan, leer je op een heel praktische manier de stoïcijnse levenskunst in je eigen leven toe te passen. De theorie legt daarbij een goede basis voor wat echt belangrijk is: de daadwerkelijke toepassing van de filosofie in je eigen leven.

Deze online cursus is bedoeld om de kloof tussen denken en doen zo veel mogelijk te verkleinen. Door middel van praktische oefeningen halen we de eeuwenoude levenskunst uit de wereld van de theorie naar de moderne wereld waarin wij leven.

Wil jij de chaos die het leven soms is, beter het hoofd leren bieden? Wil je leren hoe je ervoor zorgt dat jij bepaalt hoe je omgaat met de gebeurtenissen die je overkomen? En wil je vrede hebben met het feit dat je niet op alle gebeurtenissen invloed hebt? Sta je ervoor open om een eeuwenoude levenskunst in jouw dagelijkse leven toe te laten? Volg dan de cursus Toegepast Stoïcisme.

Over deze online cursus

Wat is stoicisme?

Het stoïcisme of de Stoa is een filosofische stroming die rond 300 voor onze jaartelling begon in Griekenland. maar pas beroemd werd door Epictetus, Seneca en Marcus Aurelius. De filosofie gaat ervan uit dat een deugdzaam leven een gelukkig leven is. Dat je moet kijken naar wat iemand doet en niet wat iemand zegt. En dat we geen controle hebben over gebeurtenissen, maar wel over onszelf en onze reactie op die gebeurtenissen.

Stoïcisme heeft slechts een paar centrale leerstellingen. Het is bedoeld om ons te herinneren aan hoe onvoorspelbaar de wereld kan zijn. Hoe kort ons leven is. Hoe we standvastig en sterk kunnen zijn en de controle over onszelf kunnen houden.

Stoïcisme leert ons ook dat de bron van onze ontevredenheid ligt in de wijze waarop we reageren op dat wat ons overkomt. Vaak zijn dat emotionele reacties in plaats van logica.

Stoïcisme houdt zich niet bezig met ingewikkelde theorieën over de wereld, maar helpt ons destructieve emoties te overwinnen en te reageren op dat waar we wat aan kunnen veranderen. Het is bedoeld om toegepast te worden en niet om eindeloos over te filosoferen.

Deze cursus is bedoeld om de kloof tussen denken en doen zo veel mogelijk te verkleinen. Door middel van praktische oefeningen halen we de eeuwenoude levenskunst uit de wereld van de theorie naar de moderne wereld waarin wij leven. De levenskunst van het stoïcisme biedt je een pragmatische en effectieve manier om met de pieken en dalen van het leven om te gaan.

Hoe werkt de cursus?

Schrijf je in voor de cursus Toegepast Stoicisme en je krijgt direct toegang tot de cursus. Betaling is mogelijk via Paypal, creditkaart of iDeal (via Mollie). Na betaling keer je terug naar de website en daar kun je inloggen met het door jouw gekozen wachtwoord en gebruikersnaam. Je kunt nu de training overal volgen: op je mobiel, tablet of computer. Dit biedt je de mogelijkheid om zowel thuis als onderweg (in de trein, bus of op vakantie) aan de slag te gaan met het Stoicisme.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus is opgebouwd uit tien modules. Deze zie je in het navigatiemenu rechts in de cursus. Je ziet ook dat elke module op zijn beurt is verdeeld in een reeks van ‘lessen’, ‘onderwerpen’ en ‘quizzen’. Deze online cursus bestaat voornamelijk uit dingen die je dient te “doen”, zelfs wanneer je ze alleen maar in je hoofd doet. De cursus is een praktische aanvulling op de bekende stoïcijnse boeken, zoals het Encheiridion van Epictetus. Je kunt de cursus volgen zonder het lezen van deze boeken, maar we raden je aan om de in de cursus geadviseerde werken te gaan lezen. Deze zijn als PDF te downloaden in de cursus.

Hoewel het lesmateriaal is gerangschikt in een logische volgorde, kun je door alle lessen neuzen, en de secties en lessen doen in elke volgorde die je wilt. Je kan ook meerdere keren teruggaan naar de lessen die je bijzonder interessant vindt. Of wanneer je graag alles in de door ons bepaalde volgorde orde wilt doen, dan kan dit ook.

Wat het allerbelangrijkste is, is dat je hier de middelen vindt die het bestuderen en beoefenen van het stoïcisme een leuke, rijke en verheffende ervaring voor jou maakt.

Hoeveel tijd kost de cursus?

De cursus kan in enkele weken worden gevolgd, afhankelijk van de tijd die jij in de cursus en dus in jezelf investeert. Maar de cursus is bedoeld om in kleine hapjes te worden geconsumeerd. Neem vooral niet (te) grote brokken. Doe een oefening wanneer je de innerlijke drang voelt. Denk na over een oefening en bedenk hoe deze nuttig voor je is en hoe je deze kan integreren in je leven.

Maar denk er niet alleen over na, doe deze oefening dan ook daadwerkelijk. Door oefeningen herhaald toe te passen, leer je op een nieuwe manier met situaties omgaan. Eerst nog wat onwennig, maar gaandeweg zul je de theorie automatisch vertalen naar je praktijk en merken dat je je minder van je stuk laat brengen door gebeurtenissen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Bij voldoende oefening en door jezelf open te stellen voor een nieuwe levenswijze kun je leren om de chaos die het leven soms is, beter het hoofd bieden. En leren om te bepalen hoe je omgaat met de gebeurtenissen die je overkomen. Je kunt meer vrede krijgen met het feit dat je niet op alle gebeurtenissen invloed hebt.

Dit doe je zelf door te blijven oefenen met de lesstof; een stoïcijnse levenswijze moet jij jezelf eigen maken.

 

Waarom deze cursus?

  • Gebaseerd op authentieke traditie
  • Praktisch, niet alleen theorie
  • Niet academisch
  • Geschikt voor beginners en gevorderden
  • Altijd bereikbaar, ook onderweg
  • Geschikt voor smartphone en tablet
  • Makkelijk en veilig betalen met iDEAL
  • Niet tevreden, geld terug

Cursus Content

Uitklappen
INTRODUCTIE
THEORIE
PRAKTIJK
CONCLUSIE
Don`t copy text!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis een mystiek e-boek

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen gemakkelijk op de hoogte van interessante artikelen, nieuwe cursussen en leuke acties, maar ontvang je ook tijdelijk het exclusieve mystieke ebook 'De Tempel der Mensheid'.