Cursus Toegepaste Vrijmetselarij

Cursus Toegepaste Vrijmetselarij

De cursus  Toegepaste Vrijmetselarij helpt u de mysteriën van de Vrijmetselarij te doorgronden en integreren in uw leven. Maçonnieke studie begint met het lid worden van een vrijmetselaarsloge, actieve deelname aan de ‘Broederschap der mensheid’ en de intensieve studie van de ritualen. Voor sommigen is dit voldoende, maar voor anderen niet.

Inhoud van de online cursus Toegepaste Vrijmetselarij
Deze uitgebreide cursus geeft u meer informatie over de broederschap, de structuur, praktijken en symboliek. Er is niet alleen een grote behoefte aan dit soort informatie, maar ook een groot verlangen. Zowel bij ‘profane’ belangstellenden als bij nieuwe en oudere leden van de Vrijmetselarij.

Meer inzicht en praktische toepassing
Uit reacties van cursisten blijkt dat zij de cursus(sen) als duidelijk en verhelderend beoordelen. Zij ervaren het volgen van een of meerdere cursussen als een goed hulpmiddel bij hun weg naar meer inzicht en als vertaling naar de praktische toepassing van Vrijmetselarij in hun leven.

Over de leraar
Hiram Abiff (ook Hiram Abif of de ‘zoon van de weduwe’) is het hoofdpersonage in een allegorie die bij alle meester-vrijmetselaren bekend is. In die allegorie is Hiram de hoofdarchitect van de Tempel van Koning Salomo. Hij wordt vermoord in de tempel die hij heeft ontworpen door drie schurken terwijl ze tevergeefs proberen hem te dwingen de geheime wachtwoorden van de meestergraad aan hen bekend te maken. De thema’s van deze allegorie zijn onder andere het belang van trouw en de zekerheid van de dood.

In modules aan de slag
De complete cursus Toegepaste Vrijmetselarij bestaat uit de volgende modules:

Basiscursus

  1. Introductie Toegepaste Vrijmetselarij
  2. Leerling-vrijmetselaar

Vervolgcursus (te volgen na voltooien basiscursus)

  1. Gezel-vrijmetselaar
  2. Meester-vrijmetselaar
  3. Alchemistisch Meester

 

Nu kopen Inclusief 21% BTW